Min lilla gofis!


Bebis!

Har inte haft tid att skriva nått på länge. Dagarna går så himla fort nu. Idag är de första gången jag sitter vid datorn sen lillen kom. Det blev en pojke på 4080g å 52 cm lång. Han föddes 19 december. Vi har inte bestämt nått namn än, det är så himla svårt. Ska lägga upp lite bilder på han på FB nu så länge :)


//Sara

Förlossningen!

Har precis kommit hem från förlossningen. Har haft värkar sen 4 i natt. Så dom ville att jag skulle komma in så dom kunde kolla hur långt de hade gått. Det hade startat men jag var bara öppen 1 cm än så länge :( Så de lär väl ta tid. Var lika bra att åka hem och vänta. Har tagit alvedon nu för jag har börjat fått ännu ondare nu än när jag åkte in. Men jag hoppas det går undan nu för annars lär man va helt slut av smärta innan man ska föda :) Nu kan man verkligen säga att man väntar ut tiden iaf.



//Sara

Snö!!

Äntligen får vi snö! Känns mycket bättre när det är vitt på backen. Man blir piggare på nå vis :)
Har hunnit med att städa, varit ut på promenad med Keeto och fått ögonbrynen färgade nu på förmiddan.
Vill försöka hålla igång nu. Ska ev in till grannen (Emma) å hjälpa till att bara pepparkakor. Tycker det är jättekul att baka sånna :) A ska till via med sin bror ikväll å ta reda på massa skrot som ska på tippen. Men jag gissar att det kommer bli skoteråkning oxå. Nog för att det mest är pudersnö nu men dom kommer säkert ta nån vända. Å jag vill oxå åka skoter, men jag tror inte att det är så bra att göra det varken nu eller efter bebisen har kommit. Kroppen tar nog stryk av det dom första veckorna efter förlossningen :( Synd för det är så kul! Fast de kanske skulle hjälpa till att starta förlossningen om man åkte lite :) Jag hoppas iaf att det håller i sej med snöandet.
Blir lite jobbigare att gå ut å gå då oxå å det är bra de :)
6 dagar över tiden idag, de trodde jag faktiskt inte haha men men de kan bli många till oxå.
Har haft sendrag flera nätter nu å jag som trodde att det hade gått över. Sammandragningar har jag typ hela tiden så varför kan inte bara värkarna starta nu då så vi får se den lille. Har köpt present till lilla Tijo oxå som jag tänkte hinna leverera innan jag får åka in, men de hinns nog med så bra som min bebis trivs där inne :)


//Sara

Ny vecka

Har varit en lugn helg. Igår va jag å hälsade på Emma, Marcus å lilla Tijo. Han var så söt. Inte nå tilltryckt eller skorvig, såg ut som han skulle va förr med kejsarsnitt :) Nu längtar man ju ännu mer när man har fått träffat han oxå. Men min bebis har tydligen lust att stanna längre. När man känner att de börjar komma förvärkar hoppas man bara på att de ska börja göra riktigt ont, men inte :) Tänkte jag skulle försöka hålla igång lite idag iaf, åka å inhandla lite tvål å deo och sånt som man alltid måste ha hemma. På torsdag har jag ju tid för UL då. Hoppas jag slipper gå, mest för att jag inte vill att det ska bli så tätt in på julafton. Men de borde man ju tänkt på tidigare haha. Sen vill man ju såklart att den ska komma så man vet att allt är bra och om det är en pojke eller flicka. Dom flesta verkar ju få pojkar nu :) Nu ska jag göra mig klar och gå ut med Keeto!



//Sara

Lördag

Ska på stan om en stund med zillen. Hon ska hämta upp mig som vanligt :) Skönt att slippa köra bil nu.
Igår va jag på stan med Sofie å Liam. Vi fika å kolla runt lite. Liam va blyg för mig först men sen släppte det då blev han busig i stället haha, söt är han. Fick grymt ont efter att vi gått på stan. Måsta ta en pall för att kunna duscha så jag trodde verkligen att de var nått på G, men icke :) Får väl se hur det går idag då om jag pallar att gå runt nå mycket eller inte. Zillen skulle ju kolla på julklappar, men de går nog.
Ska ta å åka till Emma nått oxå och kolla på deras lilla Tijo som kom i fredags.

Ha en bra helg!


//Sara

Helg igen!

Tycker det jämt är helg nu. Man hinner inte med sej.
Har ingen aning om vad jag ska göra idag, inte kunde jag sova längre än till halv 9 heller.
A är och fixar med bilen så han lär väl vara borta hela dagen, han hade mycket att göra tror jag.
Känner min rastlös idag, vill hitta på nått. Passa på medans man kan :)
Fast jag känner mig så slö idag oxå. Hade så satans ont neråt benen igår igen, det går knappt att stå upp. Höll väl i sej en timme sen lyckades jag somna. Skönt, fast ändå hoppas man att de är nått på g när de ändå gör så ont!
Men men det blir nog dax snart. Ska iaf göra mej klar och ta ut Keeto på en promenad. Blir korta promenader för han stackarn men jag orkar inte gå så långt för benen känns som bly nu :)
Ska ta å träffa zillen nått i helgen oxå, fast vi har inte bestämt när. Annars blir det nog bara lugnt för övrigt i helgen.


//Sara

Radiokaka

Är hos mamma idag igen, vi håller på att baka radiokaka. Har bakat det en gång tidigare med Emma. Så kom vi på igår att vi skulle testa göra en. Blir mycket bakande nu. Har nog aldrig bakat såhär mycket. Men det är roligt att hålla på lite såhär inför julen :) Är väl mycket för att man är gravid oxå som man blir lite "fixigare" av sej. Jag kan inte bara sitta hela dagarna heller för då blir man ju galen, man vill ju hålla igång.

Ska bli spännande att se hur många dagar man går över nu då. Har fått några gissningar:

11 el 12 dec Andreas
13 dec Mats
15 dec Lollo
21 dec Jimmy (hans födelsedag)
22 dec Ulla

Själv vet jag inte, jag håller bara tummarna att jag slipper bli igångsatt å att det inte blir på julafton.



//Sara

Dagen D

Ja ingen bebis som har gjort entré här inte. :) Men de brukar väl oftast inte bli precis på dagen heller.
Känner inte av nå värkar eller sammandragningar idag iaf. Synd det :)
Ska ta å åka till iggesund och lämna in Keetos bilsele som jag köpte. Har haft de i ca 1½ vecka å de är redan sönder :/ Typiskt! Blir en sväng till mamma oxå.

Tänkte på att den enda gången man "längtar" efter smärta, de måste va när man ska föda barn. Haha sjukt egentligen.


//Sara

Magen

 Har tråkigt så jag passar på att lägga ut en bild på magen, lite större nu än på den andra bilden jag la ut.
Fast jag får höra att den är liten nu oxå. Lagom tycker jag, skönt att den inte är större :)
Hemskt intressant inlägg. Vet inte ens om det är några som läser min blogg heller förutom syrran, Sofie å Zillen. :) 



Sista besöket.

Sista besöket hos barnmorskan var jag på idag. Känndes lite konstigt att de va sista gången, man e så van att gå dit varannan vecka nu. Bokat in UL på specialistmödravården den 17:e ifall bebisen inte har kommit till dess.
Allt såg iaf bra ut. Har gått upp 12 kg totalt, usch! Men de e väl ganska "normalt" tror jag. Magen har sjunkit nu å hon tyckte att bebisen låg jättelångt ner. Igår kväll hade jag jätteont i ljumskarna å benen, kunde nästan inte stå riktigt. Hon sa att de nog va värkar å sammandragningar för vissa får ont i benen å ljumskarna istället för bakåt ryggen å magen. Kan ju alltid hoppas :) Men de verkar lugnt just nu, har haft lite ont idag bara.

Blir bara att ta det lugnt idag, orkar inte göra så mycket.

Precis nu medans jag skriver så kom en från jehovas förbi å plinga på dörren. Å hon är så trevlig hon som kommer så jag kan inte bara be henne att gå heller, hon har varit här förut. Jag har inget emot att stå att lyssna heller. Men jag kan inte direkt säga att jag är troende :) Jag skulle ju inte direkt gå med i någon "församling" el dyligt. Men alla får tro vad dom vill tycker jag. Vet att många blir arga när dom knackar på dörren, å även jag har blivit lite smått irriterad nån gång. :)

Alldeles innan hon kom så blev Keeto helt galen å börja skälla å morra som en tok, han sprang in hit till mig å gömde sej under databordet, sen försökte han hoppa upp i knä på mig. Å jag blev irriterad på han för han skräms ju när han gör sådär. Stackarn. Sen blev han lugn när hon hade hälsat på han.


//Sara


Trött vovve :)


Måndag

Måndag igen då. A jobbar eftermiddag denhär veckan så jag ska åka å hälsa på mamma idag.
Har ingen lust att bara sitta hemma å vänta. Emma å Markus fick sin lilla knodd i fredags :) Grattis till dom! En liten pojke på 3200g. Dom var beräknad dagen efter mig den 10 dec. Min har då inte gjort nått väsen av sig att vilja komma ut. Är hemskt lugnt där inne :) Men den får väl stanna ett tag till.

Andra advent igår, vi var å fikade hos svärmor. Jättemysigt var det. Mycket folk :)

Har inte så mycket att skriva som kanske märks, man sitter ju mest och väntar ut tiden nu bara.



//Sara

Fredag!

Helg igen, känns ju lite mer som helg nu när A jobbar igen. När vi båda va hemma känndes det som vardag hela tiden typ. Ska träffa Tina en sväng idag :) Var länge sen nu. Vi träffas nån gång per år bara.
Bäst att passa på nu oxå medans man kan. Sen blir det nog mycket tid hemma ett tag efter bebis kommer.

Var ju hos Sofie igår å fick jättegod smörgåstårta och tårta. Efter det åkte vi på åhlens för A skulle köpa tandborstar till sin eltandborste. Han har en såndär dyr som jag oxå vela ha för min suger. Å jag fick en sån av han när vi var där. Så snällt, jag vela verkligen ha en sån. Testa den i morse å jävlar vilken skillnat mot för min gamla. Blev nästan yr i skallen :) Superbra!!

Planer i helgen är väl adventsfikat på söndag annars ska vi nog inte göra nått speciellt.

Ha en bra helg!!


//Sara

Kallt!

Ingen värme ute nu direkt, 9 minus. Känns som mer bara för att man inte är van vid kylan än. Men det får gärna vara kallt för min del bara det blir lite snö snart. Inge roligt med snöfri vinter.
Ska till min kusin idag å fira henne, hon fyller egentligen år den 5:e men hon skulle ha "kalas" idag å fest/middag den 5:e å det känns säkrast om jag åker dit idag. Man vet ju aldrig när bebis vill ut.
Bakade lussekatter igår, eller mamma bakade å jag la dom på plåten haha. Dom blev jättestora :) Dom blir ändå godast när mamma gör dom så då känndes det bättre om jag grädda å la upp dom på plåten.

Hade lite sammandrgningar igår kväll men inga regelbundna. Har haft ont i ryggen varje kväll nu. Det lixom drar på nå vis. Å ljumskarna har jag oxå ont i måste va nå nerver som hamnar i kläm för ibland går det typ inte att gå frammåt. Längtar nu tills den vill komma ut. Men de gör väl alla som väntar barn :) 6 dagar kvar :)

På söndag ska vi på adventsfika hos svärmor, mysigt med sånt nu när julen närmar sig.


//Sara

Lussebak!

Idag blir det bakning. Igen! Lussekatter ska vi baka idag å kanske lite mer julgodis. Vi gjorde bara lite sist.
Lika bra att hålla igång så länge inte bebis vill komma ut. Börjar kännas som att jag kommer få gå över tiden nu. Men det gör inget egentligen för min del för jag stör mig inte på magen direkt. Men man längtar ju såklart. Det som gör mig orolig är att den ska bli så stor om man går över tiden, jag vet att det oftast inte är nån skillnad men ändå :) Man blir lixom lite nervös haha. Tror alla runt omkring är mer otåliga å vill att den ska komma faktiskt :) Själv börjar jag vänja mig vid tanken att föda, har inte riktigt tänkt så mycket på det förrens nu på slutet. Det är mer verkligt nu. Tror det är för att många frågar om hur jag ska göra om jag ska ta olika bedövningar och så. Jag har inte funderat nått på det utan det får bli som det blir, lustgas kommer jag nog testa i första hand iaf längre än så har jag inte tänkt. Har packat väska oxå, men vad ska man ha med då egentligen?

Saker som jag har packat:

blodgruppspapper
kamera
laddare
bebiskläder
overall till bebis
napp
tvål
amnings inlägg

Tror det är allt, sen har jag ju alltid lypsyl i handväskan. Har hört att de ska va bra att ha.
Sen kläder till mig själv ska väl oxå med. Men vi bor ju så nära bb så det ordnar sig nog. 


//Sara 

8 dagar

8 dagar kvar till BF. Börjar bli lite smått nervös. Man vet ju inte om den kommer tidigare eller om man får gå över.

Igår var jag på stan med Sofie å Mahlin, var jättelängesen vi träffades alla 3 så det var kul! :)
Efter det så åkte jag till mamma å gjorde julgodis. Det blev saffranskola å knäck, gott blev de!
Vi var även å fika hos Ria å Dessan, dom hade bakat lussebullar å pepparkakor. Jag älskar lussebullar. Så jag ska baka det med mamma i morgon. Om inte bebisen vill titta ut då förståss men det tror jag inte :) Fick jätteont bakåt ryggen igår när jag var hos mamma de lixom drog å sved på nå vis. Kanske för att jag inte vilar tillräckligt eller så var det förvärkar. 

När jag kom hem från mamma igår kväll hitta jag en pälsänger (pälsängel trodde jag dom hette först haha), den satt på duschdraperiet. Usch jag hatar såna skadedjur, dom äter ju kläder å så. Hörde att grannarna oxå har problem med sånna. Vice värden skulle komma med nå remsor ikväll som vi ska sätta fast som dom tydligen dras till. Men fy fan för att se dom sitta där på remsorna sen då :( Det kryper i hela mig. Har iaf bäddat rent i sängen ifall det skulle sitta nån där men de gjorde det inte. Tack och lov! 


//Sara

RSS 2.0