<3

Febrig kille å skotträdd vovve.

Årets sista dag..

Mille är förkyld och har feber. Men vi hade bara tänkt vara hemma ändå och äta lite god mat vi 3.
Sen är Keeto så fruktansvärt rädd för smällare så vi måste ge han stesolid. Då blir han lugn!
Köpte några små smällare för Milles skull som vi tänkte gå iväg och smälla ikväll.
Känns ju sådär att smälla med tanke på Keeto men Andreas ville så gärna att Mille skulle få se lite och när vi ändå ha medicin till Keeto så funkar det ju. Han får vara inne i ett rum med tvn på :)
Tror till och med han var med oss ute på sista april när folk smällde och då funka det tack vare medicinen.
Han var inte rädd för smällare första 2 åren har jag för mig sen helt plötsligt så blev han rädd. Stackars djur som är rädd. Tyckte det var hemskt att dom smällde uppi alla fåglar vid lillfjärden i fjol. Dom blev ju livrädda dom med!
Nä nog om det!!
Ska ta och åka in till stan en sväng snart och handla lite smågrejer och hundmat som jag glömde igår! Klantigt!

Hoppas alla har en trevlig kväll!! Gott nytt år!!


strömlös...

Är inne på andra dagen/dygnet utan el nu och det börjar bli ganska drygt. Tur vi har fått låna ett elverk som driver kyl och frys samt nån lampa..men det har eldats en hel del ljus hemma. Å vedspisen värmer ju huset åtminstone. Men det som är mest frustrerande är att vara utan vatten. Inte kunna spola i toan och inte kunna tvätta sig :( Förutom med våtservetter då. Är i stan just nu och ska hämta vatten och tvätta bilen. Orättvist att bilen får bli ren och inte jag :( man kanske ska ställa sig i tvätthallen och bli avspolad haha. Var även och besiktigade bilen som inte gick igenom...nä nu får det vända snart och flyta på :) färdigklagat för idag! Hoppas alla haft en bra jul och får en bra start på det nya året. Nu är det mindre än 5 veckor kvar tills bf men man kan ju lika gärna gå över tiden. Bebis är åtminstone fixerad och ligger klar för start :)

Inför Julen!

Tänk att det är julafton i morgon! Har inte riktigt hunnit fatta det. Har en hel del att göra idag, så därför skyndade jag mig upp innan Mille vaknade för att betala räkningar. Mindre kul :( Idag ska det städas, fixas med julmat, hämtas julgran och klä julgran, handla julklappar (ja jag har inte haft någon bil så idag när Andreas är ledig passar jag på), sen ska jag hämta ut paket oxå! Ja det ska bli roligt att se om min rygg pallar det, har lite problem med att gå hela tiden gör jag får så satans ont, men vad gör man!? Man måste ju fixa eftersom vi blir 13 pers här i morgon! Nä nu ska jag ta och göra mig så klar jag kan innan lilla älsklingen vaknar :)

Önskar er alla en riktigt GOD JUL!!!









onsdag

Vi har nyss haft främmande av Emma och Liam. vi tog en kort promenad och kollade på kossorna eller "muu" som Mille kallar dom :) Men satan vad kallt det är! Man vänjer sig sakta vid kyla och snabbt vid värme haha. Just nu ligger vi å myser i sovrummet framför bompa. Mille är lite trött, han har inte vilat nått idag så det återstår att se om han tänker sova eller inte. Vissa dagar hoppar han vilan :)

Tisdag.

Just nu ligger Mille och sover så jag passar på att sitta vid datorn. Undra vad man ska hitta på när han vaknar då!?
Är ju så tråkigt att bara vara hemma men jag har ingen bil nu och Andreas jobbar eftermiddag så han slutar 24.00!
Är väldigt rastlös av mig och tror även Mille har samma problem haha vi klättrar på väggarna här hemma ;)
Nått ska vi väl kunna komma på..men de var lättare då man bodde i stan och kunde gå till allt sånna gånger man var utan bil. Kanske kan lura hit någon på främmande :)



Mille och Liam för några dagar sen! :)



Annorlunda morgon...

Ringde på dagis igår ifall det gick någon vinterkräksjuka men ingen hade fåttt det där. Åkte och lämnade Mille på dagis och för första gången på länge blev han jätteledsen när jag skulle gå. Kän ha varit för att barnet som kom före oss grinade på vägen in så Mille blev lite rädd å sa hej till henne flera gånger haha han försökte väl kolla läget med henne :) I alla fall så åkte jag hem, skulle precis ta en kopp kaffe så ringer dom och talar om att ett av barnen åkt på just vinterkräksjuka....jag var ganska snabbt tillbaka på dagis och hämtade hem min son. Kanske fjantigt men jag är livrädd att få det nu när jag är gravid ju. Sen är det jobbigt för Mille oxå ju om han får det. Nä fy jag är ju ändå bara hemma. Tråkigt för Mille dock för han trivs ju på dagis :) han får 3 veckors jullov istället för 2 då :)

v 35 (34+1)


badar...

Sitter och kollar på min lilla goding som badar :) med andra ord så är hela badrummet blött haha. I morgon blir det dagis för hans del. Var tvungen att ringa och höra om det gick magsjuka på dagis eller inte nu för i så fall har jag hållt han hemma nu innan jul då vi redan haft de 2 ggr var inom 3 månader. Vinterkräksjukan är väl inte att leka med om man är gravid kan jag tro. Jag och Mille delade nyss på tårtbiten som var kvar från gårdagens kalas, man måste ju få en tårtbit på sin riktiga födelsedag oxå :) Busen i badet :)

2 år idag!

Idag fylle min lilla kille 2 år. Helt otroligt! Han föddes kl 15.00 så han hade precis hunnit tittat ut vid denhär tiden :)
Vi hade kalas för han igår med släkten! Han fick massa leksaker...Traktorer, skotrar, elmotorcykel, balanscykel, bobbycar med släp, lego, böcker och kläder mm. Fick ta å rensa ur lite gamla leksaker som han tröttnat på för att få plats med allt nytt. Ska en 2 åring verkligen ha så mycket hur ska det bli när han blir äldre då! :) Han var jättenöjd med dagen. Han höll igång från strax efter 7 på morgonen till ca 22.00 utan att sova! Han hade svårt att släppa alla saker haha sen hade vi ju främmande hela dagen :) Just nu ligger han och sover middag. Det behövdes idag.
Jag ska ta å ringa dagis och höra så det inte går nån magsjuka för då får han vara ledig denhär veckan isf tänkte jag. Har hört att vinterkräksjukan är i full huggning nu...fyy de fick jag när Mille var typ 1 eller 2 månader och de var inte kul alls. Kan ju inte va så bra när man är gravid heller...

Här är lite bilder från kalaset! Blev dålig kvalite på korten med kameran vet inte va det är för fel på den:



Dethär paketet gick trögt! :)



Åker motorcykel med moster. (Tråkigt att ögonen blir röda)




Här ska provas partyhattar :) Mille och Liam!!




Lillkusinen fick oxå en hatt :)

Tävla med Blogkeen!!

Jag är med och tävlar om en goodiebag från Blogkeens julmingel! Var med du också!! :) Gå in på http://www.blogkeen.com/goodiebag.aspx för att tävla!!

Innehållet kan se ut såhär:



Fredag

Började dagen med att möta upp Zillen på stan. Kollade lite presenter och julklappar. Bla lyktan på bilden köpte jag och en tröja till Mille. Sen var det möte med jobbet. Kom inte hem föränns klockan var halv 4. Upptäckte att Mille har lite hosta så vi skippade kalaset vi skulle på eftersom dom nyss fått bebis. Man vill ju inte chansa när dom är så små ifall han skulle smittas. Nu håller jag på bakat lite till kalaset men de känns inte som att de är min dag idag. Blir lite halvt misslyckat...men men skit samma :) I morgon ska det inhandlas till tårtor vet inte om jag ska göra princess eller gräddtårtor. Får ta å bestämma de i morgon. För övrigt håller min rygg på jävlas. Får ont så fort jag står och går :-P blää..

Tävling - NESCAFÈ Dolce Gusto Circolo

Tävla om en NESCAFÈ Dolce Gusto Circolo samt kapslar för att göra Latte Art.

NESCAFÈ Dolce Gusto lanserades 2010 och har snabbt blivit en favorit i de svenska hemmen.
Erbjuder både varma & kalla drycker i världsklass bl.a Nestea, Latte Macchiato & Espresso Intenso!


Tävlingsregler: Svara på frågan: Hur många olika smak/kapselvarianter finns det till NESCAFÈ Dolce Gusto? Svaret hittar du HÄR
En Extra Lott: Skriv om tävlingen på din blogg eller facebook

(inga kommentarer kommer publiceras förrän tävlingen är avslutad)

Tävlingen avslutas 10 Januari kl: 23.59 ♣ Lycka till!

Hos

millahoman.blogg.se

lucia

Igår var vi på Lucia på dagis. Dom var så duktiga :) inte en enda som avvek ur tåget, dom stod som små ljus. Sen åkte jag och Andreas in på akuten för han har brutit stortån i helgen. Men när vi kom dit skulle dom inte göra nått åt det fast dom sa att han skulle komma in. Som vanligt inom vården ;) efter de åkte vi hem å sen blev de en ny tur till stan för Andreas skulle till tandläkarn och jag till mvc. Talade ul att jag har haft mycket som mensvärk på kvällarna och ont i ryggen. Hon sa att jag skulle åka in om de blev mer men man vill ju inte åka in hela tiden i onödan...dock hade jag jävligt ont i magen och ryggen igår och även idag. Känns som jag har ett blåmärken över magen å ryggen men de kan ju va foglossning lika gärna kan jag tänka mig. Det är ju inget som kommer regelbundet utan det håller i sig....får se hur det går. Är ju bara i v 34 och med Mille gick jag ju över 10 dagar

sköna söndag...

Även idag har det donats i hemmet. Har haft främmande 2 ggr oxå, trevligt! Nu har vi nyss varit och handlats en sväng och A har tvättar bilen. Ska nog ta å ha en slappdag i morgon men de får vi se hur det blir med det :-P svårt att bara vara när man är gravid :) Å hellst när man har en liten kille med energi till tusen! I bilen medans pappa tvättar.

städlördag...

Dagen har bestått av städning å lite upphängning av gardiner. Fick främmande en sväng oxå så då blev det en pause. Har hållt på med nått hela dagen så nu ska vi ta oss lite glögg och kolla på tv. Hoppas att lillskiten somnar snart bara. Vi tog bort sidan på spjälsängen så han kliver ur hela tiden...men tids nog så! :) han lyckades såklart göra illa sig idag oxå. Han hade stulit en skruv när pappa montera upp tvn så blev han arg och kastade sig på golvet. Självklart var skruven där :( tack och lov att han klarade ögat. Fy om han hade skadat det. :(

sjukling..

Har hämtat hem Mille från dagis för en stund sen. Han hade nästan 39 graders feber. Så typiskt, han har snorat i snart en vecka men inget annat. Lite hosta bara på natten. Därför tänkte jag att han skulle få gå idag och leka av sig lite, snorig kan man ju va i flera veckor. Tog till och med tepmen i morse för att se att han verkligen var pigg och den visade 36,4...Gissa om man känner sig dum när dom då ringer å säger att han har feber! Fast personalen sa att han var jättepigg i morse så dom hade inte heller märkt nått då. Sånt som händer, nu blir det inte dagis föränn på tisdag och till det måste vi hitta en outfit till lillkillen för som ska ha luciatåg då :) Gulligt!

Skrev ett helt inlägg igår men tydligen var det bara bilden som kom med, vi var iaf och hämtade ut 3 paket. 1 från partylite och 2 från barabus.se. Alltid kul med paket ;) Sen åkte vi till mormor och moster. Mille pratade om mormor så de var lika bra att åka dit då :)



Busungen igår hemma hos mormor.

onsdag


Tar en bild på min lilla vovve oxå då..


funkar det med bilder ändå...


bad...

Kollar på när min busunge badar :) Han har inte sovit någon middag idag men ändå är han pigg. Börjar bli stor nu :) Tycker det är lite tråkigt att det inte går ätt lägga upp bilder med mobilen. Funkar det bara från iphone tro? Vill inte ha en sån för de är så liten skärm på dom nu när jag är van min. Nä nu ska jag plocka upp Mille ur badet innan hela badrummet är dyblött, han ska alltid kasta saker så det stänker.

Innan du föder..

Någon som har läst eller sett dvdn av Anna Wilsby? (Innan du föder)
Är lite nyfiken på den, gick ju aldrig någon föräldrautbildning när jag väntade Mille så jag tänkte å denhär gången men såklart var jag för sent ute!! Typiskt, klantig man är ibland!

Har ju läst boken att föda utan rädsla och den var jättebra tycker jag. Sen lånade jag en bok av svärmor igår Barnaboken av Anna Wahlgren, nämnde att Mille är otroligt trotsig just nu och att han bara skriker om han inte får som han vill...detta hör väl till utveckligen men i alla fall så lånade jag boken och började läsa...såg då att det inte enbart var om barntrots i olika åldrar utan även om att föda och om förberedelser. Blev lite nyfiken på boken att föda utan smärta men den verkar inte gå att få tag på så därför funderade jag om man skulle köpa dvdn "innan du föder" Kollade på ett klipp på you tube och bara av att lyssna på den lilla snutten blev man ju avslappnad. vissa människor kan verkligen prata avslappnande. Hur som hellst är det någon som har erfarenhet av boken eller dvdn är jag väldigt nyfiken på att höra vad du/ni tyckte :)

Heldag i Harmånger..

Har spenderat dagen i Harmånger hos Emma och Liam.
Dom har flyttat in i sitt hus nu, jättefint hade dom fått det. Pojkarna lekte och mammorna surrade på som vanligt ;)
Tog en promenad med deras tvillingvagn och både Mille och Liam somnade. Dom sov väl ca 1,5 timme så då passa vi på att vila lite i soffan. Inte bara att orka med när man är gravid haha. Vi ska ju ha 28:e januari och dom ska ha i slutet på mars tror jag de va...alla är ju gravid så man blandar ju ihop alla datum :-P
Som vanligt så glömmer man ju kameran när man åker bort så det får bli ett tråkigt inlägg utan bilder idag :)

Vet inte om jag hade lite förvärkar igår. Magen blev hårt och jag hade så jäkla ont i ryggslutet...träning inför vad som komma skall! Ibland trycker det neråt så man tror att huvudet ska komma ut :)

Det lönar sig att tävla.

Igår hade jag turen att vinna ett presentkort hos barabus.se på 2000:-
Det kändes ju inte fel alls när julen närmar sig och man ska få en till liten.
funderar på att ta en babysittergunga faktiskt från acta graco för dom verkar vara bra. sen lite till Mille med cars för han älskar ju bilar :) Sen såg jag en nappflaska man kunde spola i varmvatten i 20 sec för att få bra ättemp. Någon som har testan den och vet om den är bra? Det låter ju himla smidigt om man är ute på!

Annars så blir det nog en lugn dag idag. Ska väl dona lite hemma och så.
I morgon blir det adventsfika hos svärmor. Det är en tradition, roligt att träffas å fika det blir lite julstämning då!

Slemproppen..

I förrgår kväll så gick min slempropp. Blev lite nervös för jag trodde att det skulle vara dags snart då. Men den kan ju tydligen lossna många veckor innan tack å lov! Är inte riktigt redo att föda ännu känner jag..Håller på läsa en bok om förlossningsrädsla just nu! Å då kan jag ju inte föda innan HAHA! Nä men jag vill verkligen att denna förlossning ska bli en positiv upplevelse och det finns inte mycket positiva känslor efter Mille förlossning då jag hade noll kontroll över min kropp. Sen fastnade ju han och var alldeles blå när han kom ut å det tog en jäkla tid innan han skrek! Nä fy jag är såklart tacksam att jag kunde föda normalt och att han var frisk men för min del var det en nära döden upplevelse. Var även upp på förlossningen igår och tog en kurva samt gjorde UL igen. Även denna gång sa dom att det skulle bli en tjej, skulle ju vara kul om det stämde så har man en av varje med det spelar absolut ingen roll alls!! vill bara ha ett friskt barn så är jag glad och jag vågar faktiskt inte lita på att det är en tjej heller.



Igår var jag på texas med mina arbetskamrater, riktigt trevligt var det!
Annars så är jag ju bara ledig nu fram till förlossningen och det känns jättekonstigt att lämna Mille på dagis och sen åka hem...Men det är ju för hans skull han får vara där, han är verkligen en riktig dagisunge. Han stormtrivs och blir lika lycklig varje gång vi stannar på dagisparkeringen :) Jag hinner ju fördriva tiden med att städa :-P Storstädade i tisdags och idag har jag hunnit dammsuga och torkat lite här och där, mamma, Ida och Vincent kommer och hälsar på och då vill jag inte ha skräpigt på golvet eftersom Vincent kryper än. Det blir ju så fort skräpigt när man har djur och även barn såklart men de hör ju till!


RSS 2.0